Николай Бареков за чистите ръце в политиката

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

 vlcsnap-2014-04-07-18h49m33s122Коалиционните партньори на "България без цензура" са ВМРО, Земеделски народен съюз и Гергьовден, заяви в "Още деня" лидерът на партията Николай Бареков и поздрави здравните работници с професионалния им празник, като подчерта, че част от идеята за "чисти ръце" е се деполитизират върховете на здравната и образователна системи. "Във всяка болница в страната лекарят трябва да е близък с управляващата политическа сила, за да стане шеф или да го оставят на работа. Има една болница в Северна България, в която е бил накаран член на ГЕРБ да стане член на ДПС, за да остане шеф на болницата", добави той.

 vlcsnap-2014-04-07-18h39m18s118Ние сме една от най-големите партии, като структури сме на нивото на БСП и ГЕРБ, пълним салони с нашите членове и симпатизанти из цяла България, каза Бареков и отбеляза, че който иска да има предсрочни избори в страната, трябва да гласува на евроизборите за "България без цензура". "След това на останалите избори, които ние ще предизвикаме октомври месец, да си гласуват за Кунева и останалите, нямат сила да прескочат евробариерата", обясни той. Бареков увери, че около 26 май "България без цензура" ще има около 7-8 човека в парламента, които ще напуснат Народното събрание, ако "народът гласува" за партията. "Ние не разчитаме на никаква подкрепа от никого. Ние ще напуснем парламента в знак на съпричастност към вота на българските граждани. Ако народът с гласовете си за "България без цензура" и другите опозиционни партии каже, че иска предсрочни избори, ние ще напуснем парламента... Най-вероятно ГЕРБ ще ни последва на този политически акт и лека-полека парламентът сам ще се разтури", очерта пътя към предсрочните парламентарни избори Николай Бареков.

 vlcsnap-2014-04-07-19h32m45s188Играчите на тези избори са Николай Бареков, Сергей Станишев и Томислав Дончев, а Бойко Борисов не участва - той се изплаши и избяга, обобщи лидерът на "България без цензура". Според него соцлидерът е техният основен опонент, защото чрез некадърното си управление Станишев е позволил реабилитацията на Борисов и единствено намесата на "България без цензура" ще предотврати връщането на ГЕРБ във властта.

Бареков съобщи, че в момента в Брюксел провеждат разговори с няколко големи европейски партии - и вдясно, и от центъра, но ще вземат решение къде да се присъединят "съобразно интересите на българските избиратели и българския народ". "Където е най-добре за България, там ще отидем ние", обобщи партийната позиция той.