Николай Камов: Времето е благоприятно за реформи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Политическо движение "Социалдемократи" стана на 15 години и бъдещето му е в контекста на левицата като цяло, а тя е в най-тежкото си състояние от дълги години насам, каза в "Още от деня" Николай Камов - учредител на движението.

В момента ситуацията е изключително благоприятна, за да се направят добри неща, които хората ще почувстват, за реформи, за отдавна отлагани неща, подчерта той и добави, че и опозицията трябва да участва в това по адекватен начин в този процес. Камов даде пример за това - левицата все още не е дала мнение за цената на тока. Според него държавата трябва да създаде условията, но единствено бизнесът може да се справи с нещата.

Връщайки се назад във времето, той припомни изключването си от парламентарната група на левицата през февруари 2008 година заради подкрепата си за вота на недоверие към правителството на Тройната коалиция. За мен е безспорно, че това правителство беше корумпирано. Вотът беше за липсата на политика за борба с корупцията и аргументите на опозицията бяха точни и тогава тя се опита да съдейства, но никой не се вслуша в казаното, отбеляза Камов и добави, че събитията след това само потвърждават, че преценката е била правилна.

На всичките въпроси, които ще се зададат на референдума, аз бих отговорил с "да", категорично заяви лидерът на "Социалдемократи". Ние сме и за електронното, задължително и мажоритарно по немската система гласуване, продължи той.