Николина Ангелкова: Целта е България да развива туризъм на четирите сезона

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
"Винаги съм окуражавала всеки един гражданин, който има някакви сигнали, да ги подава, за да можем ние да реагираме своевременно, в превенцията са най-добрите бъдещи резултати", каза Ангелкова.

Уикенд туризмът продължава да се развива, но тенденцията е българи все повече да почиват в България и това винаги е било приоритет за Министерството на туризма. Целта още от създаването на това министерство е България да развива туризъм на четирите сезона и да промотираме и развиваме всички видове туризъм, които можем, подчерта министър Ангелкова. По думите ѝ се залага на културно-историческия и балнео и спа туризма като мотори, които да дърпат туристи за крилата на сезона, но също и еко туризмът, и голф туризмът, гурме, винен такъв. За успех в тази мисия ни трябва агресивен подход в маркетинга и рекламата.

Министър Ангелкова се спря и на статута на националните курорти, който трябва да е специален - да имат еднакви правила, свързани с инфраструктурата, с благоустройството, с рекламата, със средствата.

Предстои с туристическия бранш да бъде обсъден въпросът с така наречените апартаменти за гости и апартаменти комплекси, къщи за гости, вили и т.н., защото голяма част от тях са в сивия сектор, отбеляза министърът на туризма.Ангелкова се спря и на въпроса с концесиите на плажовете, какво каза още тя вижте във видеото.

Акценти