Нова визия на София

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Градски плаж при коритото на р. Перловска, амфитеатър и ледена пързалка в пешеходната зона между платната на бул. "Христо и Евлоги Георгиеви". Това са само част от проектите, подадени в конкурса за нова визия на центъра, обявен от Столичната община.

Първата зона от Орлов мост до "Граф Игнатиев" има 14 проекта. Втората зона - "Граф Игнатиев", пл. "Славейков", „Св. Седмочисленици", „Солунска" до Витошка, ул. „Шишман" има 7 проекта. Третата зона, която включва Градската градина, има 11 проекта. Четвъртата зона около „Александър Невски" - 7 проекта, обяви главният архитект на София Петър Диков.

Той коментира, че проектите са много добри. 1/3 от журито са общински съветници, другите 2/3 са представители на големите професионални гилдии - Съюзът на архитектите, Камарата на архитектите, Съюзът на ландшафтните архитекти, представител на Националния институт за недвижимо културно наследство. Разчитам, че ще изберем качествени проекти, които ще ги реализираме, каза Диков.

По думите му конкурсът за градско възстановяване и развитие на София е абсолютно прозрачен и всеки може да види проектите в сайта на Направление "Архитектура и градоустройство". Освен това са подготвени и анкетни форми, чрез които гражданите могат да споделят мнението си.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад