Нови модели за здравно осигуряване - коментар на зам.-министър Пенков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Той е на мнение, че здравната система си върши работата, като подчерта, че 2,2 млн. български граждани се лекуват в болниците, а около 5 млн. получават лекарства всеки месец. Пенков каза, че се стремят към нещо по-добро и по-полезно за хората.

Бойко Пенков: За услугите от пакета, които струват повече от 700 лв. за болничен епизод не преценка колко са те и какъв разход биха представлявали. До момента оценката, която направиха колегите, които се занимават с финанси и икономика, е, че този ресурс ориентировъчно, който горе-долу се вижда, е напълно достатъчен да покрие тези нужди за разликата на хората, които ползват болнична услуга, която струва повече, тъй като средният разход на касата за болничен епизод е горе-долу около 700 лв. и много по-малко са нуждите на болни хора, които струват допълнително по-скъпо, така че това е предвидено така, че парите да стигнат и те да не фалират.

Близо 1,5 млн. души в България са осигурявани от държавата, а около 700 хил. са неосигурените. Държавните служители сами ще поемат застраховката си при този модел, докато към останалите групи държавата ще продължи да поема ангажимент, обясни д-р Пенков.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад