Новото познание със Стойчо Керев - всяка неделя по БНТ2

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Какво ще включва предаването? Стойчо Керев определи тематиката му така:

"Каквото се е случвало в "Междузвездни войни, каквото се е случвало в предаванията на Морган Фрийман, каквото се е случвало в големите предавания на Би Би Си за конспиративни теории, наука, мистика, каквото се е случвало във "Властелинът на пръстените", каквото се е случвало в "Матрицата"... Всички теми в предаването са почерпани от такъв тип идейни концепции. То не е ново за света... Но ние тук се опитваме да открием нашия Морган Фрийман, нашия Карл Сейгън, ние се опитваме да открием хората, които имат една различна гледна точка."

Керев припомни, че предаването е започнало преди 6 години в друга телевизия.

"Но днес светът е по-различен и той иска да живее във възможността си да избира. А що се отнася до вълненията /бел. ред. - неодобрението в някои зрителски очаквания/, дистанционното е най-големият враг на всеки телевизионер. Така че, ако някой не харесва, може веднага да премине на следващия канал."

Журналистът е убеден в в обществения интерес към такива теми. В подкрепа той изтъкна, че в началото на новото хилядолетие Би Би Си е създала нов департамент, който да развива такъв тип проекти, за да запълни тази ниша и да възбуди дебат за народилите се в онзи момент конспиративни теории.

"Ние не говорим само за това. В нашите предавания има много история. В нашите предавания има национално достойнство. В нашите предавания има идентитет, който изгражда характер."

В предаванията ще се говори за Българската армия, за републиката ни, за чувствата на българина и за неговия фолклор.

"Всичко това, събрано в едни 30 минути, които се опитват да провокират зрителя да мисли".


Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад