Очаква ли ни нова бежанска вълна?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Проф. Владимир Чуков: На 17 март имаше пресконференция в Истанбул от форума на сирийските асоциации, в които шефът му директно каза, че те след турските местни избори смятат да направят т.нар. "поход на надеждата" по имитация 2015 г. същите тези хора организираха похода, бяха го озаглавили "Преминаващи" - нищо повече. Видяхте 2015 г. това е над 1 млн. Сега естествено бяха се записали около 50 000 човека, не обърнаха внимание на тази пресконференция, която беше отразена в интерес на истината само от сирийските опозиционни медии, но се оказа, че това не е просто балон и всъщност това, което виждаме, е бледа сянка на 2015 г., така че не е социалната мрежа, то е ясно кой е.
Йордан Божилов: Социалните мрежи за съжаление могат да играят както положителна, така и отрицателна роля. Ние наблюдаваме разпространението на фалшивите новини в огромни мащаби и това става заплаха за сигурността.

Проф. Чуков припомни, че през 2013 г. Швеция е първата държава, която разрешава сирийските бежанци, които навлизат в територията й, да получат бежански статут. В последствие се включва и Германия.

Вижте целия разговор във видеото.