Образователини промени. Какво да очакват учениците и учителите?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Зам.-министър на образованието и науката Таня Михайлова обясни пред БНТ, че това е една възможност, която се предвижда. Задължителността остава, но се дава възможност и за тестове с въпроси по други предмети.

Един изпит винаги е натоварване, но Михайлова е убедена, че съзнателните ученици не учат само по български и математика и в този смисъл тестовете ще проверяват знания и умения, които са необходими и в следващия етап. Така ще се даде възможност на учениците да покажат какво са научили.

Ученици и родители вече могат да проверят резултатите от изпитите след седми клас с входящ номер и код за достъп на сайта на МОН ТУК

Очаква се да има по-висок праг за тройка. Сега при 100 точки, за да имаш среден три, са необходими 23 точки. Изискванията ще бъдат по-високи. Ще бъде предложено да са необходими 30% за тройка.

За 5-ти и 6-ти клас ще се предложи математиката да се увеличи с 0.5 часа. Това ще се използва за затвърждаване на знанията и повече упражнения. Географията в 6-ти клас ще се увеличи с половин час.

Ще бъде създаден и нов учебен предмет, който да надгражда информационните технологии.

Родинознанието ще замести предмета околен свят. Тук се променя само названието.

Още за образованите промени вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад