България днес - 27 февруари 2014 - излъчване от Пловдив

България днес - 27 февруари 2014 - излъчване от Пловдив
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От дълги години на мястото, което е в непосредствена близост до училище "Пенчо Славейков" в квартал "Столипиново" в Пловдив, съществува проблем с обратните води. Проблемът е на път да бъде разрешен с изграждането на нова канализация. Кога започва работата по проекта? Разговор с Петър Петров - кмет на район"Източен" в Пловдив.

В и К започна мащабна акция по прекъсване на водата на дългогодишни длъжници на дружеството. За резултатите – Манол Генов - управител на „ВиК“- Пловдив.

В последния ден на февруари в над 70 държави от цял свят отбелязват денят на редките болести. Тази година пациентите с редки заболявания се опитват да привлекат обществото с кампанията "Заедно за по-добра грижа". Каква грижа полага държавата за страдащите от редки болести - след малко в рубриката Здраве. Разговор с представителя на Центъра за редки болести в Пловдив д-р Радостина Симеонова.

Формацията за автентичен фолклор „Куклици” към Общинския детски комплекс в Пловдив ще запише свои изпълнения за Българското национално радио. Това ще стане на 8 май, а записите са една от многобройните награди, с които децата се върнаха от Галаконцерта на първенците от ХIII радиоконкурс „Млади фолклорни таланти” на предаването „Рано в неделя” на програма „Хоризонт” по БНР. За успеха на „Куклици“ разговаряме с Виолета Щерева – художествен ръководител на Формация за автентичен фолклор „ Куклици“ към ОДК – Пловдив, Димитър Донев – корепетитор и един от изпълнителите – 8-годишната Мелек Ерен.

Поглед към българския преход предлага писателят Антон Баев в новия си роман "Рай друг не чакай". Кой е Антон Баев - автор на романите “Американци” (1997) и “Белези от българин” (2006), на книгите с разкази “Жени и планети” (2005) и “Victor Bulgari” (2010); на поетическите антологии “Целият свят и други апокрифи” (2002), “Даровете на света. Нови апокрифи” (2004) и “Дневник на Корабокрушенеца” (2012). Написал е още книгата с фрагменти “Ноев ковчег” (1999) и монографията “Иван Пейчев (Романтична формация. Романтически мотиви)” (2010) - докторска дисертация на автора, колега - журналист.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад