Остри изречения и спешни извинения

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ръководството на „Лудогорец“ днес се срещна с представители на Българската асоциация на спортните журналисти, а собственикът на отбора отново се извини за постъпката си от петък, когато обиди журналист на BTV.

В студиото на „Още от деня“ гостува изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев, за да коментира тези събития.

„Много е важно да се знае, че ние в „Лудогорец“ си даваме ясна сметка за грешката, която беше допусната и без да чакаме някой да ни подкани или да чакаме коментарите, ние се извинихме. След това се оказа, че това не е достатъчно – трябва да има извинение пред камера. Направихме го неколкократно и аз лично се надявам, че това извинение е прието, защото в България има една приказка – има грешка, има и прошка“, каза Петричев.

Спортният журналист Желю Станков от „Тема спорт“ представи своята позиция по темата.

„Аз си направих извод, че Българската асоциация на спортните журналисти наистина вече работи, защото в продължение на години назад това беше една структура, която е работила проформа. Последните няколко дни се вдигна достатъчно шум и ние показахме, че сме сдружение, което смята тепърва да търси правата на спортните журналисти, а и не само на спортните журналисти. Става дума за етика, морал, някакво достойнство и уважение…“, каза Станков.

„Определено няма да намаляват феновете на "Лудогорец" в следствие на този скандал поради една много проста причина, че феновете на един отбор се увеличават в следствие на игрите, които показва отборът“, категоричен е Петричев.