Петър Москов за плана за излизане от кризата на ДСБ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От Реформаторския блок обявиха, че ще поканят на преговори всички партии, неправителствени и браншови организации, които са заявили, че са за незабавна оставка на правителството. По този повод в студиото на "Още от деня" гост бе заместник-председателят на ДСБ Петър Москов.

"Нашата оценка за това, което се случва в България е, че страната е в състояние на капитулация пред кризата, развято е бяло знаме от управляващите. Единственото, което се прави е да се формират нови и нови държавни дългове, които ние след това ще плащаме, и да се запушват дупки в текущия баланс на това правителство", категоричен бе Москов.

Той добави, че управлението вече е част от криминалните новини след инцидента на варненското летище с участието на Волен Сидеров, при който се е стигнало до бой.

"При положение, че ситуацията в България е тази, при положение, че единственият начин да се излезе от тази ситуация е силно правителство, което с решителни действия да се противопостави на кризата, такова силно правителство може да има само ако то има зад себе си доверие и силна обществена енергия. Нашето правителство не е такова. Трябва правителство, което да обединява, да обединява нацията зад ясни цели пред лицето на тази криза. Това правителство не е такова, то няколко месеца след създаването си катастрофално исторически най-ниския възможен рейтинг за българско правителство под 20%. Очевидно е нужна промяна. А тази промяна започва с оставката на това правителство", заяви заместник-председателят на ДСБ Петър Москов.

Той обяви и приоритетите на Реформаторския блок за този политически сезон, като първо от изброените бе именно постигане на оставката на това правителство и предизвикването на предсрочни парламентарни избори. Следващата стъпка според него трябва да е излъчването на програмно правителство с кратък мандат от година и половина, което трябва да реши основните проблеми в страната. След това според реформаторите трябва да се отиде до същинската промяна - Велико народно събрание и нова конституция.

Цялото предаване можете да видите ТУК.

Акценти