Светлозар Лазаров за убийствата и хулиганските прояви във Варна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

През последните дни Варна се оказа в епицентъра на престъпността. Това бе и поводът в "Още от деня" гост да бъде главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Инцидентът на Летище Варна с участието на лидера на Атака Волен Сидеров бе първата тема в разговора.

"Има образувано досъдебно производство по случая, колегите са работили под ръководството и надзора на прокуратурата, законът е спазен, всички материали са предадени на компетентния орган и на практика нещата от страна на МВР са ясни", заяви Лазаров. Това бе и единственият коментар по случая, главният секретар отказа да дава подробности или други факти, защото са част от действащо разследване на прокуратурата. "Политиците се избират от народа и носят своята политическа отговорност пред българското общество. Аз ви уверявам, че по принцип и в конкретния случай МВР се придържа към върховенството на закона, нашите функционални задължения са изпълнени и това ще стане ясно много скоро на българската общественост", добави той.

Лични драми са в основата и на случая "Хюлия" и на двойното убийство във Варна. Според Лазаров не бива да се обсъждат повече мотивите в знак на уважение към техните близки. При случая с брутално пребитото момиче Лазаров уточни, че свидетелски показания са помогнали за изясняването на случая.

Цялото предаване можете да видите ТУК.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад