Политически коментар на Виза Недялкова и Георги Харизанов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Георги Харизанов, политически анализатор, и Виза Недялкова, журналист, днес бяха гости в студиото на "Денят започва с Георги Любенов", за да коментираме актуалните политически теми.

Изчакването за обявяването на кандидата за президент на ГЕРБ в последния момент е въпрос на стратегия, която очевидно сработи. "Под "сработи" визирам основно събитията в българската левица. Второ е въпрос на това да можеш да си го позволиш", коментира Георги Харизанов. Той заяви, че се смята, че на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ би застанала патриотичната двойка, която ще получи по-добър резултат от този на левицата.

Виза Недялкова подчерта, че хората гласуват партийно и няма никакво значение кой ще е кандидатът на ГЕРБ. "За мен лично е важно, че ще имаме нещо друго от това, което имаме за президент." По думите й случващото се вляво е напълно естествено, защото БСП проспа много години, в които не работеше, не се интересуваше от хората и загуби тяхната подкрепа.

Двамата гости коментираха и предложението на Кристалина Георгиева за кандидат на България за ООН. Вижте техните позиции във видеото.