Празничният харч: струва ли си да харчим повече, отколкото изкарваме

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Стойне Василев обясни, че обявените разходи засягат само хранителните продукти - плодове, зеленчуци, месо - докато харчовете са всъщност доста по-високи, защото често в тях се включват и пътувания, закупуване на допълнителни неща. Трудно ще свържем двата края след Гергьовден, ако не планираме разходите си отсега, смята финансистът.

Росица Йорданова обяснява защо харчим на воля по празници често без да се замисляме, че трябва да се простираме според чергата си. Голямото харчене тя отдава на една особеност на днешното общество в световен план - бързането да вземеш бързо и колкото може повече, вместо да пестиш и отложиш. Този феномен има своето емоционална, психологическа мотивация.


Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад