Премиера на музикално-танцовия спектакъл „Орфей и Евридика“

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Мария Радоева: Подготовката все още продължава. Според мен най-сложното тепърва предстои когато започнем да репетираме на Античния театър, защото е съвсем друго тук на открито с тази огромна сцена, по-голяма от залата, в която репетираме. Разбира се, за мен всяка роля е предизвикателство, има си различни трудности във всяка една роля.
Стефано Пода: Може би митът за Орфей ме води за ръка и иска от нас да помислим, да разсъждаваме и да стигнем до една среща. Точно в днешния ден, в този толкова объркан свят в Европа и не само, това пространство тук става невралгичен център, в който се пресичат Изток и Запад, древност и съвременност. Операта, не само като опера, която се свързва с музика, а операта като събрани в едно всички изкуства и товя масто, което сякаш е предназначено, за да ги събере заедно.
Антонио Джованини: Аз си мисля за това, което повтаря маестро Пода, че смисълът на операта е това човек да успее да се срещне със себе си. Това важи и за участниците и всъщност моята среща е не само и не толкова с Орфей, колкото с мен самия.

Вижте целия разговор във видеото!

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад