Започва фестивалът „OPERA OPEN“ - какво предстои?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мултижанровата платформа „OPERA OPEN“ на Държавна опера Пловдив посреща на Античния театър едни от водещите солисти на най-големите оперни и балетни сцени. Имена като Паата Бурчуладзе, Хуи Хе, Ана Лукреция Гарсия, Елизабет Стрид, Доната Ломбарди, Алберто Газале, Кристиан Бенедикт, Лила Лий, изпълнители от „Фолксопер“ Виена и Оперетата на Будапеща, премиер балетисти от „Болшой театър“ и много други са гостували през изминалите 5 години в над 45 спектакъла с публика от 70 000 зрители като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. В специалната 2019 година фестивалната програма на Opera Open е наситена с гастроли на световни имена.
OPERA OPEN (8 юни - 30 август 2019 г.)

През 2019 година „OPERA OPEN“ е в периода от 8 юни до 30 август. Акценти в програмата са премиера на „Орфей“ на 15 юни 2019 г. – спектакъл на водещия оперен режисьор Стефано Пода, „Силата на съдбата" – мащабна копродукция с Театро „Реджо Ди Парма“ – Верди фестивал, и балетен спектакъл със солисти от „Болшой театър“.

Във фестивала ще вземат участие световно известни оперни изпълнители и диригенти от Европа, САЩ и Азия, както и български певци и музиканти с утвърдена международна кариера. Подготвя се съпътстваща LIGHT програма с концерти и музикални шоу-формати, както и продължение „НА БИС“ с най-доброто от фестивала през август и септември отново на Античния театър. Opera Open продължава и през август 2019 г. с повторение на летните премиери - „Орфей“ и „Риголето“, както и международна Балетна гала с фрагменти от популярни балетни творби. Традиционно, закриването на Opera Open е с „Аида“ от Верди, с участието на солисти от Арена ди Верона.
Юни 2019 г.:

8 юни – ГАЛА ОТКРИВАНЕ
15 юни – ОРФЕЙ – премиера, спектакъл на Стефано Пода
21 юни – СИЛАТА НА СЪДБАТА – Верди
25 юни - ЗВУКЪТ НА СТРАДИВАРИУС
Юли 2019 г.:

13 юли – РИГОЛЕТО – Верди (премиера)
16 юли - JAZZ SYMPHONY – концерт с международно участие
20 юли – ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО – Чайковски
26 юли – ОТЕЛО – Верди
Август 2019 г.:

21 август – РИГОЛЕТО – Верди
24 август – ОРФЕЙ – спектакъл на Стефано Пода
27 август - МЕЖДУНАРОДНА БАЛЕТНА ГАЛА
30 август – АИДА – Верди

Вижте разговора с нашите гости във видеото.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад