Проф. Атанас Семов: Държава без духовност не е държава, а територия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това каза пред БНТ проф. Атанас Семов, син на Марко Семов. Затова преди 12 години, когато той ни напусна, Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските журналисти, Сдружението за национално съхранение и неговата родна община Априлци учредиха на негово име награда именно за ярко присъствие в духовния живот на българската нация. Тази година решихме наградата да бъде връчена на най-дълголетната и най-достолепната институция.

Българската академия на науките (БАН) получи престижна награда на името на проф. Марко Семов по повод 150 години от създаването на най-старата културна институция у нас и заради огромната ѝ роля в духовния живот на нацията. Фондация „Проф. Марко Семов“ ежегодно дава отличие на изявени личности и организации.

„Държава без духовност не е държава, а територия. Държавата има смисъл именно за да опазва тези свои скрепителни елементи, каквито са културата, образованието, духовността. Европа винаги е била континент на нациите. ЕС е създаден и е успешен като съюз на националните държави, поради което отстояването на ценностите на един народ е ключово важно за целия континент“.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад