Проф. Дуранкев: Европа трябва да се промени, за да се промени България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Ние защитихме тезата, че това наименование е наистина наше", обясни проф. Дуранкев и допълни, че има съдебно решение, което го удостоверява.

По-важни са идеите, коментира той. Проблемите в Европейския съюз и в света се усложняват и това е големият въпрос, акцентира водачът на листата на "Коалиция за България".

Проф. Боян Дуранкев, водач на листата на "Коалиция за България": Европа трябва да се промени, за да се промени България. До 2017 година (за 2018 още няма данни) в света най-бързо нарастващото неравенство между хората е в България. Това означава, че има проблеми в управлението на икономиката, в социалната сфера. След нас са Словения, Нова Зеландия и по-далече САЩ.

Той подчерта, че в момента средната минимална европейска заплата е точно 924 евро и 36 евроцента. Минималната работна заплата в България е 3,22 пъти по-ниска, отколкото средната европейска заплата.

Какви са идеите на "Коалиция за България" за промени в ЕС, които да доведат до положителни промени в България - вижте във видеото.