Проф. Иво Христов: Става въпрос за атракция, която устройва всички страни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Очевидно е, че по-скоро става въпрос за атракция, която устройва всички страни", категоричен бе той.

Според проф. Христов чрез ударите в Сирия президентът Тръмп отклонява вниманието. "Тръмп е поставен в жестока преса, той трябва тази седмица, която идва, да дава обяснение пред федералния прокурор Мюлер, който разследва неговите дела. Миналата седмица ФБР влезе в офиса на неговия адвокат и му беше иззел от компютъра други информации, т.е. битката между Тръмп и дълбоката държава продължава", каза той.

Проф. Христов е на мнение, че ударите в Сирия устройват и Русия, защото "тя ясно каза, че ако падне и косъм на руски военнослужещ на територията на Сирия, ударът ще бъде неминуем. Това беше декларацията на генерал Герасимов - това не се случи".

Той допълни, че и Израел е също доволна страна, тъй като тя е дали целите, но не пострадала. Четвъртата страна, която е доволна, е Сирия, защото се е справила с бунтовниците в Гута. Иран също е доволен, защото остава като основен играч на терена, а Турция изрази подкрепа към партньорите си, оставайки съюзник на Русия.

"На пръв поглед удар, който е в противоречие с всякакви принципи на международното право. Но т.нар. „международно право“ отдавна няма и стойността на хартията, на която е написано. Всички знаят римския принцип Vae Victis - „Горко на победените“, каза проф. Иво Христов.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад