Пролет в музея

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Пролет в музея" е поредната образователна инициатива на фондация "Easyart", в която взимат участие Политехническият музей, Природонаучният музей и Софийска градска художествена галерия. Репортерът на "Денят започва с култура" Весела Кръстева и нейната събеседничка Люба Дашовска, главен уредник в Националния политехнически музей, разказаха какво представлява инициативата.

Инж. Дашовска сподели, че по принцип Политехническият музей работи с деца, но този път възрастовата граница е свалена до 6 години. В рамките на седмицата, в която се провежда инициативата, децата имат възможност да експериментират сами, за да научат повече за нещата, които ги заобикалят.

Днес експериментите, които ще извършат децата, са свързани със сетивата. В Софийска градска художествена галерия децата ще разговарят за изкуството, а в Природонаучния музей ще могат да научат повече за животните и за заобикалящата ни среда.

Пролетното училище продължава до 9 април. За желаещите да се включат в подобна форма на обучение добрата новина е, че ще има и лятно училище.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад