Промените в изборното законодателство - коментар

Предаване: Денят започва

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Дискусията за изборното законодателство при президента се състоя след приетите промени на първо четене в Народното събрание.

Страхил Делийски: "Да си говорим за това как очакваме да протича изборният процес в България е разговор, който включва поредица от други подтеми, включва описание и отношение към това как работят политическите партии и какво е състоянието на партийната и политическата система, особено по места, където нещата не изглеждат много чисти от гледна точка на демократичните принципи. Изобщо това препускане върху технологията едва ли е пътят за повишаване на легитимността на изборите в очите на избирателите."
Димитър Димитров: "Този тип дискусии се организират периодично, сега се появи тип политически формат, в който се включи президентът - няма особен смисъл това, което се случи, защото се препуска по всички теми. Започна се с видеонаблюдението, мина се през втория екземпляр на протокола, оказа се че има такъв. Двата оригинала ме смутиха като предпоставка за това, който е сръчен, който може да бъде фокусник нещо да направи, и се разбра, че се ползват различни от различни оригинали - всъщност ме може да се проследи точно какво се е случило."

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти