Процесът на създаване и отзиви от постановката "На ръба"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Усещането, че ни предстои нещо, което ще осмисли живота ни в театъра и въобще живота ни, е налице“, каза актьорът Стоян Алексиев. Той, хореографът Анна Пампулова и актьорът Иван Юруков са част от екипа на новата постановка „На ръба“ на Александър Морфов. Спектакълът има вече 3 представления, 3000 посетители и 300 хил. мнения и коментари.

„Имах възможност да се видя с много хора след премиерата и да обсъдим доста неща и както очаквах, те са противоречиви, крайни, което означава, че този „вик“, с който се явихме пред аудиторията, се е получил… Това е наистина един апел, един вик, един зов, един крясък от името на всички ни, целия екип на театъра“, коментира Юруков.

„Ние трябваше да имаме усещането, че всички сме общество, че създаваме едно общество, а не екип актьори, една трупа актьори и това е уникалното“, разказа за работата по създаването на спектакъла Алексиев.

„Струва ми се, че ще ни спаси това, ако България създаде общество, това означава, че има благоприятна ситуация ние да започнем да работим със себе си и върху себе си, да бъдем хора, които имаме какво да кажем, да се изразяваме, да излъчваме това, което можем, да го правим и разбира се да живеем с достойнство и с чувство за справедливост“, продължи той.

„Някои от коментарите за спектакъла бяха „защо ние трябва да виждаме това, което е сред нас, сред нашия социален живот, ние трябва да го виждаме и на сцената“. Ами къде другаде да го видите, къде да видите реалността? Всички бягаме от ужаса, който е на улицата, от духовната изоставеност. Ние сме тези, които трябва да дадем посланието, да обръщаме внимание на това“, разказа за отзивите от спектакъла и хореографът Анна Пампулова.