Проверки на пазара на храни. Какви са нарушенията?

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      В предаването
      Части от предаването
      Всички броеве

      На какви нарушения се натъкнаха контролните органи при проверките си на пазара на храни през отминалите празнични дни? Репортерът на "Денят започва" Ирина Шуликова потърси отговора в Българската агенция по безопасност на храните, където се срещна и разговоря с главен експерт д-р Райна Иванова.

      Текат засилени извънредни проверки на всички обекти за производство и търговия с храни. Проверяват се всички видове храни, но акцентът е агнешкото месо, яйцата, салатите, традиционните храни, консумирани от българина, обясни тя. В района на София са извършени над 220 проверки, няма фрапиращи нарушения, повечето обаче са с агнешкото месо, поясни д-р Иванова. Тя посъветва потребители да пазаруват само в регистрирани магазини, да търсят идентификационна маркировка, когато купуват агнешко, и да следят за цвета му, който трябва да е розово-червен, а мазнината да е бяла.

      Чуйте последните новини, където и да сте!
      Последвайте ни във Facebook и Instagram
      Следете и канала на БНТ в YouTube
      Вече може да ни гледате и в TikTok
      Намерете ни в Google News

      Пишете ни
      x

      Сигнализирайте нередност

      и/или

      Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

      ** Тези полета не са задължителни.

      captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
      Трябва задължително да въведете кода от картинката
      < Назад