Радан Кънев: Приоритет на Реформаторския блок е борба за силна Европа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Приоритет на Реформаторския блок е борба за силна Европа, което означава повече работа и повече пари за всеки българин, заяви говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев в "Още от деня".

Реформаторският блок има нужда не да спечели един, двама или трима евродепутати. Реформаторският блок има нужда да убеди хората, че целите му са след 10 години, 15, 20 години да го има, че не е просто коалиция, а политически съюз, който ще оцелее и ще бъде по-единен и ще обедини българи, турци, роми в редиците си, който ще обедини българи, които живеят в София, и хора, които живеят във Виница, който за сведение на Росен Петров е богат квартал на Варна, а не бедно село във Варненско, подчерта Радан Кънев.

Ние имаме нашите проучвания, знаем добре кога и какво да четем, коментира социологическите проучвания говорителят на Реформаторския блок. Това, което ние виждаме, е ръст на Реформаторския блок и спад за "България без цензура" и АБВ - ГМО проектите в българската политика са разконспирирани, каза Радан Кънев. Проектите, основани на лъжа, проектите, които нямат зад себе си реална идея как да се промени България към добро, особено проектът "България без цензура", формиран единствено върху маркетинг и медия, се срива, слава Богу, преди изборите, а не след изборите. Проблемите в българската политика трябва да бъдат назовавани. Универсалните играчи, които са готови да се коалират с всеки, а преди изборите лъжат точно обратното, е проблем, който българската политика има повече от 10-15 години, каза Радан Кънев. Той е системен и убива доверието. Проблемът с партиите, които използват медиите като собственост, а не като посредници с обществото, не за осведомяване, а за пропаганда, е проблем, който имаме от близо 10 години. Това е следващото нещо, което убива доверието, поясни говорителят на реформаторите.

Големият проблем на българското общество е липсата на доверие между хората, между хората и политиците, заяви Радан Кънев.

Акценти