Радан Кънев: Трябва ДПС да бъде изолирано за повече от един мандат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Българското общество не гледа вече на политика като на мач и не се интересува само кой е победителят. В момента сме в остра криза, в която са нужни силни, отговорни решения, смели и компетентни действия. Очакванията към политиците вече ще са съвсем други, каза в "Още от деня" говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев.

БНБ се подигра със служителите и данъкоплатците, като извади "пасквил, пълен с интерпретации, забележки, коментарчета, язвителни неясно към кого", заяви той. "Може ли т. нар. доклад на БНБ да бъде на ниво на средностатистически сайт в българския интернет", попита риторично Кънев и добави, че българското общество чака сериозен и точен анализ на случилото се, на мерките, които ще се вземат. Няма отговор, нямаше отговор и на консултациите при президента, въпреки няколкото добри консенсусни решения, подчерта лидерът на ДСБ.

Важен е въпросът между кои политически сили са тези консултации - между тези, които в миналия парламент единодушно отхвърлиха единния банков надзор, начело с Иван Искров, Симеон Дянков, подчерта Радан Кънев.

На есен, ако има оставка, в ръцете на българските избиратели е да осъществят една много сериозна промяна и вътре в партиите, и в парламента, и в правителство, продължи той и категорично заяви: "Изключително важна задача в момента е, като гледаме какво става с КТБ, Пеевски и прочие, на всяка цена ДПС да бъде сериозно изолирано за повече от един мандат."