Аталай: Концепцията на Каракачанов създава повече напрежение, отколкото решения

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Рамадан Аталай: Концепцията на Каракачанов създава повече напрежение, отколкото реални решения на въпросите.

Според ДПС подобен документ е нужен, но ВМРО не е подходящият му вносител. Аталай изказа притеснения във връзка с предлаганите задължителни мерки за ограничаване на раждаемостта и за възстановяване на строителни войски. Според него задължителните действия трябва да следват, а не да предхождат създаването на интеграционна среда за малцинствата, в която те могат да се самоуправляват и да участват в управлението на страната на общинско и държавно ниво.

Рамадан Аталай: Ако не намерим възможност и начин тези хора да ги образоваме, да ги социализираме, да създадем от тях онази средна класа, която някой ден да може да влезе в управлението на държавата, се сещам за 1994 г,. когато видях за първи път белите да напускат ЮАР. Дано да не дойде този ден. Дано двете общности да намерим допирна точка и да започнем да строим държавата.

Депутатът посочи, че пропуски в създаването на среда, в която малцинствата да се чувстват интегрирани, има, както от страна на българската общност, така и от малцинствата, но те трябва заедно да намерят допирна точка.

Аталай е убеден, че образованието, социализацията на малцинствата, трябва да са водещи за разрешването на проблема.

Вижте целия разговор във видеото.