Равносметка след извънредния Консултативен съвет при президента

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
"Имахме извънреден съвет и хубавото е, че той затвори темата. След него вече няма смисъл да се коментира каквото и да е", отбеляза той.

За политическия анализатор Росен Карадимов, също гост в предаването, заседанието на КСНС не е закъсняло, а президентът действа последователно.

"Когато се приемаше антикорупционния закон, имаше съвет на тази тема, имаше много ясно изразена позиция, имаше много ясно изразени съмнения, че този закон няма да проработи, имаше и наложено вето върху него. Беше нормално една година след това да се направи рекапитулация на този процес. Президентът, като влиятелна политическа фигура, няма ще как да не капитализира това, което беше капитализирал като резултат", коментира Карадимов.

Той не се съгласи и с тезата на доц. Гълъбов, че след заседанието на КСНС темата за корупцията по високите етажи на властта вече е затворена.

"Съветът отвори темата на едно много по-сериозно ниво и в един много по-сериозен дебат... За първи път в българското общество започва процес, който е необратим и ще доведе до сериозни последици", категоричен беше политическият анализатор.

Според доц. Гълъбов има "две неща, които са важни". Първо - начинът, по който "беше пусната историята с апартаментите", показва, "че никой не желае да разследва корупция". И второ - "има политическа корупция и няма обществена непоносимост към нея", поясни той.

Какво още каза гостите в студиото вижте във видеото.