Разговор с Пламен Моллов в „Още от деня”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Заради лоша хигиена и други нарушения спря работа фирмата, която осигурява храната в Народното събрание. Тя е със забрана да извършва дейността си до отстраняване на нередностите.

„Спирането на дейността на този обект се дължи на сериозни нарушения, които не дават възможност на фирмата, която стопанисва обекта, да гарантира сигурността на хората, за които тя приготвя храна”, каза в „Още от деня” изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Пламен Моллов.

Според него най-същественото нарушение на фирмата е липсата на разделена възможност за съхранение на странични животински продукти и липса на система за самоконтрол. „Тази система е изключително важна, тя е съпроводена с определени програми, които трябва да се изпълняват”, поясни той. На практика има някаква форма на система, която не е адекватна към процеса, уточни още той.

Ние можем да проверим всеки обект, независимо кой го стопанисва – дали е НСО или обикновена търговска фирма, държавна фирма, това няма значение за нас по силата на законодателството, което прилагаме, заяви той. За нас е важно да има единен стандарт и ние го налагаме, обясни Моллов.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад