Разговор с Валери Симеонов в „Още от деня”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи престъплението, по което Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор, като политическо и свързано с бившата управляваща партия.

„Престъплението е срещу политическата класа. Защото каквото правиха ГЕРБ, го правиха и тройната коалиция и съм сигурен, че и в момента го правят управлението на ДПС”, заяви Симеонов в студиото на „Още от деня”.

Работата на политиците е да работят за родината си и да докажат на хората, че могат да работят всеотдайно, безкористно и без корупционни практики, добави той.

В България социология няма или тя е в ембрионален стадий, смята лидерът на НФСБ. „Не мога да кажа, че всички социолози са некадърници, но явен е фактът, че за по-големите партии до момента степента на грешка е по-малка, а за по-малките е по-голяма”, каза Симеонов.

На въпрос харесвате ли президента Плевнелиев Валери Симеонов отговори: „Не мога да харесвам безхарактерни хора. Напоследък се опитва да си повдигне завехналия рейтинг, но за мен той няма качествата, няма и гръбнакът да бъде президент”.