Ревизоро: По никакъв начин не можем да влияем на световните цени на горивата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според него това от миналото когато са давани пари, за да се придвижат по-бързо документите, сега не само то е ползвано, а и на хора, които не са имали право, е давано възможност да станат български граждани и да вземат паспорт за Европа. По негови думи такова нещо много лесно се доказва стига хората в чужбина да се съгласят да сътрудничат на разследващите органи. Става въпрос за подкупи, които вероятно ще бъдат представени под формата на някаква такса.

Емил Димитров: В случая е частна история с тея паспорти. Трябва да се прекрати, но пък не трябва въз основа на всичко случило се до момента българите в чужбина, които искат да се чувстват българи, които искат да вземат български паспорт, да бъдат възпрепятствани. Механизмът определено трябва да се смени.

От началото на годината бензинът е поскъпнал с почти 18%, а дизелът с почти 20%. Според Ревизоро дълги години горивото умишлено се е потискало ниско, за да може Русия да страда. И за Русия, и за Америка високата цена е изгодна.

Емил Димитров: Това е голяма политика, ние не можем да влияем. Ето, в България цените и в момента са най-ниските от тези на Балканския полуостров. Това са световни цени и въпреки всичко години наред в България са ниски. Друг е въпросът, че заплатите са ни малки.

Според него, ако искаме цените у нас да станат по-ниски, можем да спрем заплати, пенсии, добавки, надбавки, помощи и да махнем акциза на горивата.

Емил Димитров: Българският премиер, българското правителство по никакъв начин не може да влияе на международните цени, а нашите цени са последствие от международните.
Акценти