Росен Петров: Политиката е бойно поле

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Дразни ме това, че атаките към "България без цензура" стигнаха до ниво, което дори не заслужава да бъде коментирано. "Две от големите национални телевизии се държат като някакви талибански организации. И за съжаление единствената обективна телевизия остана БНТ", това заяви в студиото на "Денят започва... в неделя с Георги Любенов" Росен Петров, зам.-председател на партията. Той призна, че не е позволявал да му редят предаването, но е правил компромиси. "Беше ми омръзнало да говоря, без да мога да направя нищо. Защото, за съжаление, да си водещ е това", изтъкна той и обясни решението си да премине в политиката с факта, че след всички тези разговори 25 години в държавата нищо не се променя.

"Тия дни една социоложка от ГЕРБ беше казала, че за Бареков ще гласуват само тъпите, грозните и необразованите. Това ни оказа неоценима услуга. Нека се изкаже още два пъти така и резултатът ни ще скочи още два пъти по-високо", коментира той по повод прогнозите, че "България без цензура" няма да спечели сериозни гласове на предстоящите избори. Росен Петров отправи обвинение към бившия премиер - господин Борисов, че "опростачването на езика" идва от него.

По темата за МВР Росен Петров заяви: "Страх го е (Бойко Борисов), защото аз винаги съм бил на страната на МВР, а не съм минавал от другата страна. Докато господин Борисов е минавал. И аз помня къде беше офисът му, колко бухалки имаше и т.н. Аз мразя, ненавиждам криминалните престъпници". Той подчерта, че е непримирим към онези, които правят момичетата проститутки, към онези, които продават на децата евтина дрога и попита: "нали знаеш, че у нас дрога без МВР не може да се продава?" Той допълни, че не е като г-н Борисов, а е милиционер, полицай до мозъка на костите си.

"Чисти ръце" не е мантра, а е закон, който ще бъде предложен до 10 дни, заяви заместник-председателят на "България без цензура".

Росен Петров поясни, че къщата му във Филиповци е по-голяма от тази на Бареков и живее в нея с майка си и баща си, и допълни, че не приема за гаф информацията с имота на лидера на "България без цензура", тъй като той сам се подложи на проверка от НАП.

По повод появата на Бареков с бронежилетка, Петров поясни, че това е израз на чувство за хумор. А на въпрос нали никой не иска да го убива, Петров каза: "Надявам се. Ако ме убият "България без цензура" ще спечели 60%. Нека да ме убият. Ако това е добро за страната." Политиката е бойно поле, превърнаха я във война – показват се средни пръсти и се отправят заплахи в парламента, добави още той. "Който е крал, ще си плаща, ще влиза по затвори в пълно съответствие със законите на Република България", увери Росен Петров.