Румяна Бъчварова: Случаят с простреляния мигрант е трагичен

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Случаят с бития полицай от таксиметров шофьор, който е бивш негов колега, е ярък пример за това, че липсва респект към органите на реда. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в предаването „Още от деня”.

„Само преди една седмица имахме също такъв случай с народни представители, които по същия начин изразиха едно недопустимо отношение към служителите на реда. И мисля, че наистина е голям проблем. Докато не възстановим доверието и в служителите, и в органите на реда, не бихме могли да очакваме и ефективност от тяхната работа”, заяви Бъчварова. Тя поздрави полицаите, които са работили, както и прокуратурата. „Вече имаме мярка към този човек и се надявам това да бъде показателно за всички, които изразяват едно негативно отношение към нашите служители”, уточни Бъчварова.

Във връзка с действията на лидера на "Атака" Волен Сидеров Бъчварова коментира, че това е защитна реакция. „Нека да видим дали парламентът ще приеме искането за отнемане на имунитета. Тогава ще имаме възможност съвсем обективно да отразим този случай”, добави още тя.

Бъчварова определи като трагичен случая със смъртоносно простреляния мигрант край Средец. Ние от първия момент на този случай работим изключително само с фактите, разчитаме на експертизите и въз основа на това, надявам се, прокуратурата много скоро да се произнесе. Всички сме заинтересовани от това да видим истината. Ние няма какво да прикриваме и в нито един момент от началото на този случай не сме прикривали информация – в това мога да ви уверя, защото лично аз съм проверявала тази информация и мога да се доверя на колегите, каза Бъчварова.