Сагата с ремонта на "Граф Игнатиев" - спорят общинските съветници

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
"Това е много тежък обект със сериозен срок за изпълнение. Имаше и неудобства за гражданите, но нека на забравяме, че се подмени една 100-годишна подземна инфраструктура, изгради се нов релсов път, всички настилки, осветлението... Ремонтът наистина е исторически, защото за първи път имаме 40 дка обновено градско пространство", заяви Силвия Христова.
"Този проточил се ремонт е илюстрация на тотално сбъркани приоритети в управлението на Столична община... В крайните квартали през последните години няма нито една новопостроена и подменена дори една улична лампа в междублоково пространство, в парк... Когато се решава да се направи такава инвестиция за милиони левове в знаково пространство, още на ниво проектиране се въвеждат ограничения, които не допускат конкуренцията на идея", отбеляза Борис Цветков.
"Цената не е най-важната, защото хората искат да видят една добре ремонтирана улица, която да ползват", каза Стефан Марков и добави, че не е съгласен с тезата, че приоритети в управлението на Столична община са сбъркани.


Какво още коментираха общинските съветници вижте във видеото.

Акценти