Седмични дискурси с Калин Сърменов, Капка Георгиева и Кристиян Коев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес в неделните седмични дискурси отново коментирахме всичко най-любопитно, този път през очите на Капка Георгиева, журналист, Кристиян Коев - Златната флейта, музикант, Калин Сърменов, актьор.

За първи път виждам един професионален подход към Евровизия. Там се води една битка, в която застават тези деца. Зад тях е един екип, който е положил максимум усилия и се вижда, че песента е разработена така, че да покаже максимално гласовите и артистичните възможности на Крисия. Великолепните пианисти, които акомпанираха изпълнението, направиха въздействието на песента още по-внушително. Решението да присъстват на сцената в бяло и черно създава усещането, че някой си е свършил работата професионално, това каза Калин Сърменов по повод представянето на България на Детската Евровизия. Музиката е изключително добре направена и е мислено маркетингово, което е от ключово значение, допълни той.

Кристиян Коев беше категоричен, че това представяне поставя на дневен ред много теми - една, от които е тази, че за всички тези български таланти е нужно финансиране. Той поздрави Крисия за представянето, като подчерта, че макар и на 10 години, тя много добре си дава сметка колко погледи са вперени в нея. "Ако трябва да съм откровен, трябва да ви кажа, че, според мен, нашата песен трябваше да победи. Италианската песен ми беше прекалено лигава, но просто така се получи", призна той и отдаде заслуженото на композитора на "Планетата на децата" - Евгени Димитров.

Капка Георгиева подари българско флагче на водещия Георги Любенов и цитира Кубрат Пулев, който казва, че трябва да държим българското знаме, когато става въпрос за успехите на България.

Гостите в студиото коментираха и срещата Кубрат Пулев - Кличко.

Според Капка Георгиева Кобрата е бил пренавит и е играл доста отбранително.

Калин Сърменов беше на мнение, че мениджмънтът тук "куца". По думите му твърдо рано това младо момче е било "хвърлено" в тази битка.

Според Кристиян Коев ние трябва да сме невероятно горди с Кубрат Пулев, защото това беше изключително тежко изпитание и той се държа мъжки.

Тримата изказаха своето мнение и по темата за откраднатите тефтерчета на Филип Златанов, политическите назначения, управляващата коалиция и нейното бъдеще, министър Вежди Рашидов, както и КТБ.

Акценти