Семейство Даръл 3

Началото е в Индия, Кризата е в Англия, Раят е в Гърция6-сериен телевизионен филмБиографична драма

Държава: Великобритания
Година: 2016
Времетраене: 45 минути
За продукцията
Всички епизоди

Режисьор Стив Барън

В ролите: Кийли Хоос, Джош О`Конър, Майло Паркър, Дейзи Уотърстоун, Калъм Удхаус, Луси Блак, Алексис Георгулис, Йоргос Карамихос, Анна Сава, Джеймс Козмо, Улрик фон дер Еш и др.

Не е това, което си представят, но е техният дом засега...

Четири предвоенни години, с четири деца на възраст от 11 до 21, без пари, но с идеи, Луиза Даръл се опитва да се приспособи сред друг островен живот според идилията, описана в трилогията на сина й Джералд Даръл- "Моето семейство и други животни", "Птици, зверове и роднини", Градината на боговете".

След ранната смърт на съпруга си - строителен инженер в Индия, вдовицата наследява грижи и разходи, с които трудно се справя сама в Бърнмут и решава семейството да замине за зеления остров Корфу в Гърция, където все още няма електричество, но природата е свободна и разходите са малки.

Животът им изглежда ексцентричен и това е повече от приключение. Историята на семейство Даръл не е само бяла, но това е тема на историците. Най-общо: Началото е в Индия, Кризата е в Англия, Раят е в Гърция...Останалото е литература.

"Семейство Даръл" уж не прилича на "Моето семейство и други животни", екранизиран от БиБиСи през 1987 и 2005, не е познат и от роман, може би е нереален, но е "вдъхновяващ" за всяко време на криза, ако не се брои причината.


Сериалът е продукция на Независимата британска телевизия ITV, с излъчвания в Австралия, САЩ, Канада, Нова Зеландия. След два сезона е обявена подготовка и за трети през 2018 с "нови екзотични екземпляри".

Златна Романова

Номинации от БАФТА за най-добра серийна драма, сценарий, костюми и графичен дизайн на Независимата британска телевизия ITV /2017/

Специална "Златна палма" за хуманнност към животните на Лесли Карън, споделена с кучето Чи Чи /2017/;

Награда за сценография на Стиви Хърбърт и номинация за графичен дизайн на Алекс Макклийн от Кралското телевизионно общество /2016/

Нарада за най-добра актриса на Кийли Хоус от Сдружението на телевизионните критици /2017/