Ще решат ли шкафчетата в училище проблема с тежките раници?

В "Денят започва":

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

592 училища ще имат възможност да закупят ученически шкафчета за ученици от I до VII клас. Право да участват за финансиране имаха и общински, и държавни училища. Принципът, спазен при класирането на тези училища, е най-ниска сума, която се изисква от Министерството на образованието за финансиране на един брой ученическо шкафче. По този начин са класирани и тези училища, коментира Пенка Иванова, която е директор на Дирекция "Учебници и училищна документация" в МОН.

Иванова обясни още, че има училища, които са поискали съфинансиране от МОН, но има и училища, които искат сумата толкова, колкото струва едно ученическо шкафче.

Родителите на различните места реагират различно на това съфинансиране, обясни Цвета Брестничка от Асоциация "Родители“. Това е решение на училището и родителите могат да участват в това решение чрез обществения съвет, така че просто хората имат различна гледна точка - някои предпочитат по-луксозни шкафчета и има принос на родителите към това, други се спират на варианта с по-семпъл дизайн и изпълнение, но пък родителите не участват във финансирането.

От следващата учебна година ще има ученически шкафчета за 111 хиляди ученици, допълни Иванова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад