Скеле на 13-етажен блок се срути при саниране в Благоевград

Скеле на 13-етажен блок се срути при саниране в Благоевград
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След поредния инцидент, при който падна скеле на 13-етажен блок в центъра на Благоевград, какво установи проверката на Инспекцията по труда и защо не се спазват изискванията при извършване на ремонтните дейности на строителни обекти.

Разговор в студиото със Славянка Симитчийска, директор на Инспекцията по труда в Благоевград и Петър Байкушев, председател на Камарата на строителите в областния град.

10% увеличение на цената на жилищата в областния град, прогнозират брокери. Какви са причините за поскъпването на имотите и кога да очакваме увеличението – отговорите в студиото от Мартин Кацарски, собственик на Агенция за недвижими имоти.

Древно селище и некропол от късно римската епоха проучват археолози на терен, върху който трябва да бъде построена автомагистрала "Струма" в участъка между Благоевград и Крупник. Д-р Галина Грозданова, която е ръководител на археологическия обект, ще разкаже за откритите находки.

В края на предаването в пряко включване от зоопарка в Благоевград ще ви покажем новият обитател – лъвчето Елица, което преди дни пристигна от Варна.

Вижте още репортажи по актуални и културни теми от страната:

Заради опустошителните градушки овощари от Русенско сами събират средства за система, която разбива градоносните облаци.

Арменското училище "Виктория и Крикор Тютюнджиян" в Пловдив остава без ученици заради затруднения достъп с коли до мястото, където се намира.

Общините Варна и Бургас и Генералното консулство на Руската федерация обсъждат възможността да бъде разкрита пътническа фериботна връзка между Русия и България.

Очаква се в началото на следващата година да започне изграждането на Регионалния център за третиране на неопасни отпадъци край дупнишкото село Джерман.

Държавният архив в Благоевград представи нови попълнения на важни документи и лични архиви на граждани, които свидетелстват за дейността по време на национално-освободителното ни движение.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад