Соломон Паси за иновативните идеи в туризма

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пет иновативни идеи в туризма предлага Паси от името на Атлантическата дигитална мрежа, които приковаха вниманието на аудиторията по време на форума в София. Част от идеите са по-стари, вече приложени в България, които да се експортират в Европейския съюз. Другите са такива, приложени на друг терен в Европа, които се пренасят на терена на туризма. Една от идеите е за мощно сътрудничество между ЕС и ЮНЕСКО в областта на туризма и културата.

Идеята, предложена от министър Ангелкова, е българската практика със 100-те нациотални исторически обекта, за които се събират печати или марки. Става въпрос за направата на общоевропейска туристическа карта с подобни стимули. Друго конкретно предложение е ЕС да поеме вноската на САЩ към ЮНЕСКО, защото всяка инвестиция в ЮНЕСКО води до оромна възвръщаемост по въпросите на туризма и културата.
За изключително забавна идея Паси смята публично-частното партньорство с пускане на дронове над всички обекти от списъка на ЮНЕСКО. Ако не можете в момента да отидете до Айфеловата кула, например, можете да си пуснете дронът, който предава на живо, и гледате. Предложена е и българската апликация SOS, която се разработва в Индия.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще превръща Международната космическа станция в недвижима собественост и ще се управлява по принципите на недвижима собственост. Според Паси това може да ни накара да се замислим за това ЕС да подкрепи усилията на Ричард Брасън в нискообритния туризъм и респективно на Илън Мъск пътешествието към Марс или пък да закпим част от американския дял в космическата станция. Според него българското европредседателство разполага с огромен голям потенциял в областта на космическото право. Още през 2011 година има подготвен космически закон у нас.