Стабилна ли е управляващата коалиция?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Новият политически сезон започна. От сряда заседава и Народното събрание. Августовските страсти около издигането на кандидат-президенти закономерно се пренесоха и в парламента. Опозицията декларира, че ще работи за предсрочни избори. Управляващата коалиция, че запазва стабилност до края на мандата. Иво Никодимов беше в кабинета на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

„Чуха се заявките на парламентарно представените политически сили в сряда, акцентите за всяка една от другите. Естествено още във вторник групите от мнозинството синхронизирахме общите си действия, за да довършим онези законодателни актове, които вече на първо гласуване са минали в предходната сесия и да успеем до провеждането на изборите да финализираме на второ гласуване тези закони. Защото за всяка есенна сесия основният, най-важният закон е законът за държавния бюджет. Това ще ни предстои през ноември и декември заедно с двата по-малки бюджета на Здравната каса и на Националния осигурителен институт“, каза Цачева.

„За мен важното е заявената воля от страна на партията мандатоносител на ГЕРБ заедно с нашите коалиционни партньори от Реформаторския блок, че работим за успешно изпълнение на програмата на правителството за целия мандат на 43-тото Народно събрание, това е с хоризонт 2018 г. есента, не говорим за предсрочни парламентарни избори“, уточни председателят на Народното събрание.

ГЕРБ и Реформаторският блок ще се подкрепят взаимно при балотаж на президентските избори. Това е съгласувано на вчерашната среща на управляващата коалиция в Министерския съвет, заяви Цецка Цачева.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад