Светът отблизо - Сампуру

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сампуру – така се нарича столетната японска традиция на пластмасовите храни, която днес се е превърнала в изкуство, за която ви разказваме в "Здравето отблизо". Първоначално ястията мостри са се приготвяли от восък, а днес майсторите използват пластмаса. Моделите се изработват на ръка и се оформят внимателно, така че да приличат досущ на истински храни. По време на оформянето пък изкуствените продукти и съставки се смесват и режат точно както при истинското готвене. Може и да ви звучи невероятно, но майсторите на фалшивите ястия се доказват на различни състезания, а някои от пластмасовите кулинарни произведения са гостували в престижни музейни експонации по цял свят.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад