Световната купа по сноуборд в Банско започва

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Започват състезанията от Световната купа по сноуборд в Банско. На Бъндеришка поляна България ще бъде представена от 4-ма сноубордисти. Научаваме, че времето обещава да е прекрасно, пистите са подготвени, охраната е осигурена от жандармерия. Движението на лични автомобили към Бъндеришка поляна е спрян и извозването на туристите нагоре се извършва с бусове и с кабинковия лифт, зада се избегне задръстване по време на състезанията.

Събеседник на колегата Методий Манченко е Георги Икономов, кмет на община Банско. Той се надява, че тъй като това е първата Световна купа по сноуборд, Банско да стане "тяхното местенце" за сноубордистите от света. Отборите са настанени в най-добрите хотели. В Банско са събрани състезателите от двете дисциплини - сноуборд и паралелен слалом. Засега се очертава силен сезон: освен състезанията по сноуборд, сега и учениците имат малка ваканция. Банско е пълно с туристи. Това дава надежди за местния бизнес. Тази вечер ще бъде официалното откриване на Световната купа в града с представяне на състезателите и, по традиция, с кулинарна изложба.

В 9.30 часа започва квалификацията в паралелния гигантски слалом, където участва Радослав Янков. А самото състезание можете да гледате днес от 13.30 часа в пряко предаване по БНТ1.

Гледайте на живо финалите в паралелния гигантски слалом по БНТ1 и БНТ HD днес от 13:30 и в неделя от 14.30. Утре по БНТ HD ще проследим участието на Сани Жекова от 11.30 часа.

Вижте подробна информация за стартовете и часовете на излъчване по БНТ

Untitled