Таня Михайлова: Набелязали сме мерки за проблема с тежестта на раниците

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проблемът с раниците не е от вчера, това е сериозен проблем, свързан с правилното развитие на децата, още миналата седмица МОН е изпратил писмо до образователните институции с 6 набелязани мерки, подчерта Таня Михайлова.

Една от мерките е правилен подбор на допълнителните помагала, които се използват за работа в час, те спокойно могат да бъдат оставяни в класната стая или вкъщи, а в клас да се работи от общи помагала. Тя поясни, че пълният комплект учебници и учебни тетрадки е 4 кг и 400 г за шести клас. И добави, че тежестта идва от допълнителните неща, които се слагат в чантата.

"Затова ние се обърнахме и с апел към родителите да проверяват какво носят учениците в раниците", подчерта тя.

Работят и по друг вариант - за осигуряване на шкафчета за всички ученици от 1 до 7 клас. Припомни и че от тази година има електронен вариант.

Разчитаме изцяло на училищните политики, на труда на колегите, ние не сме сами, отбеляза Таня Михайлова. И заяви, че се работи по въпроса за дигитализация на образованието.

От тази година и осмокласниците, които са завършили основно образование, имат право на стипендии. Те са за образователни резултати, за ученици с трайни увреждания, за деца без родители или с един родител, както и социална стипендия.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад