Тодор Батков: Държавата може и трябва да помогне за базата на "Левски"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Часове преди вечното дерби в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" бившият собственик на ПФК "Левски" Тодор Батков отбеляза, че чисто игрово и като качество на играчите "Левски" е в по-слаба позиция. По думите му това се дължи на сериозните грешки, направени в последните 2-3 години.

В опит да прогнозира резултата от срещата "Левски" - "ЦСКА", имайки предвид обективните обстоятелства, той изрази мнение, че шансовете на "Левски не са големи".

Тодор Батков, бивш собственик на ПФК "Левски": Но пък историята показва, че когато един отбор е в по-лоша ситуация, много често той бие. Много е важна мобилизацията, себеотдаването, а и късметът. Не изключвам равен резултат, но тайно се надявам да бием.

По темата с досегашния мажоритарен собственик на клуба - г-н Божков, Тодор Батков отказа да вземе отношение. "Неведнъж казах миналата година, че Божков е един от не многото точни хора за "Левски", познавайки го добре, имайки предвид неговата здрава хватка, характера му и това, че той не обича да губи." Батков допълни, че за 1 година Божков е налял около 25 млн. в клуба и горе-долу го стабилизира. По думите му обаче Божков е допуснал грешката да остави спортното ръководство на клуба да прави каквото си иска. Това доведе до необосновани разходи.

Тодор Батков, бивш собственик на ПФК "Левски": Поне половината от играчите, които бяха привлечени, не струват нито парите, за които бяха привлечени, а още по-малко заплатите, които им се плащат.

В момента ситуацията в клуба е следната - има проблем с лицента, задължения за заплати към футболистите и към персонала, задължения към мениджъри, за траншове, включително нововъзникнали задължения към НАП.

По думите му с това, че Наско Сираков вече е собственик на "Левски", отборът се връща към изконното, защото "Наско е една от знаковите фигури и като спортист, и като спортен ръководител, и като деятел". Според него Сираков е човекът, който ще може да помогне на клуба да бъде спасен. Проблем пред новия собственик ще бъдат прекалено високите заплати, които са договорени с предишното ръководство.

Батков посочи, че държавата може и трябва да помогне за дозавършването на стадион "Георги Аспарухов" и за тренировъчната база на "Левски".

Вижте целия разговор във видеото.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад