Трудният път към върха

Предаване: В кадър, 16.12.2018

Трудният път към върха
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отминаващата 2018-табе белязана с успех за алпиниста Атанас Скатов, който изкачи осемхилядника Чо Ойю. Филмът на БНТ "Трудният път към върха" представя завладяващата история за едно екстремно изпитание – покоряването на шестия по височина връх на планетата и за духовно пътуване на алпиниста из Катманду и Тибет.

Изкачването на Чо Ойю е част от проекта на Атанас Скатов да преодолее всеки един от четиринадесетте пика на Земята. Вече два пъти е изкачвал Еверест, бил е на връх Лхотце, на Макалу, Аннапурна 1 и Манаслу. Зрителите ще чуят разказа на алпиниста за трудното оцеляване над 8000 метра над морското равнище без помощта на шерпи и без изкуствен кислород.

Атанас Скатов е единственият българин изкачил всеки един от седемте континентални първенци: Аконкагуа в Южна Америка, Карстенс пирамид в Австралия, Денали в Северна Америка, европейския първенец Елбрус, най-високия връх в Африка - Ухуру, Винсън Масиф в Антарктида и Еверест в Азия.

Сценарист на филма е Радостин Любомиров, режисьор Йоанна Капанова, а оператор Анна Андреева. Режисьор по монтажа е Цветослав Юруков, редактор - Антония Близнакова, продуцент на лентата е Надя Обретенова.

Гледайте документалният филм „Трудният път към върха“ тази неделя (16 декември) от 20:45 часа по БНТ 1!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад