Цветан Цветанов: Не съм облагодетелствал "Артекс" по никакъв повод

Предаване: Панорама, 29.03.2019

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Цветан Цветанов обясни решението за оставката си така:

"Аз съм имал възможност да коментирам дадената ситуацията със съответните възможни варианти на първо място с моята съпруга и моето семейство... и разбира се, с премиера бях в постоянен контакт в последните дни, докато бях и в САЩ... Решението е мое... Дори когато се върнах от САЩ, имахме уговорена среща, направихме един разговор от около час - час и нещо и мисля, че това беше разумното решение, което трябваше да взема..."

В решението за оставката е надделял разумът, а не емоциите. Цветанов не чувства угризение, защото е спазил закона, извървял е цялата прозрачна процедура за сделката. Според него има компроматно поведение и преекспониране на случая от опозицията. И тъй като това е два месеца преди изборите, той смята, че действието му е в резултат от моралната отговорност, която носят всички в ГЕРБ.

Цветанов обясни механизма на сделката за новия му апартамент като се зарече, че всичко по нея е нормално и съгласно закона. А шумът, който се вдигна около нея, според него е в услуга на политическите опоненти на ГЕРБ пред изборите.

На въпрос дали някога по някакъв повод Цветанов е облагодетелствал фирмата "Артекс" - от парламентарна гледна точка, от политическа гледна точка, от лобистка гледна точка, той категорично заяви:

"Не съм облагодетелствал "Артекс" по никакъв повод. Това е краткият отговор. По-разширения отговор дадох в час и половина, когато дадох пресконференция."

Цветанов припомни, че "Артекс" е създадена от 25 години и поддържа висок стандарт в строителството в София, а той познавал собствениците ѝ едва от две години.

Целия разговор с Цветан Цветанов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад