Цветанов: Опозицията трябва да критикува, но критиката й трябва да бъде градивна

Предаване: Панорама, 09.03.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Видя се всъщност, че няма тема, която да притеснява българските граждани. Има законодателство, което може да бъде приложено и което ще гарантира и ще защити националните ни интереси, поясни той. Никой не каза какви са възможностите за отнемане на лицензията, защото Законът за енергетиката регламентира много ясно какви са функциите и компетентността на КЕВР.

Предстои анализ, който ще даде възможност да се види каква е възможността и държавата да се включи с участие в сделката за ЧЕЗ. Цветанов беше категоричен, че все още такова политическо решение няма.

Цветанов открои, че в момента управляващите дискутират проблем, създаден от БСП, "защото 2004 година, когато са участвали в управлението със своите министри - и Паскалев, и Калчев, и Плугчиева, това е периодът, когато са извършени приватизациите. Продадени са 67%, останали са 33 и това, което е направено от всички управления, в които е участвала БСП - те не са взели нито 1 лев дивидент. Само да кажа, че за първи път се плаща дивидент от ЧЕЗ към държавата 2010 година еднократно - 41 млн. лева".Съгласен съм, че опозицията трябва да критикува, но критиката й трябва да бъде градивна, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ. Тази критика трябва да носи алтернативното решение, което предлагаш. Всички действия на БСП през последните месеци са свързани с това да не се отчитат успехите на това правителство и да се неглижират важните за обществото въпроси.

Цветан Цветанов: Днес се случи нещо изключително важно в България. Заседаваха финансовите министри. Присъстваше Йотингер... и се говореше за многогодишната финансова рамка, която предстои да бъде приета преди евроизборите през 2019 г.

Вижте целия разговор във видеото.Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад