Цветанов: Това, което направихме през последните години, е да градим доверие

Предаване: Панорама, 19.01.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Убеден съм и се надявам, че след шест месеца всички българи ще имат повече необходима информация за европейските институции, ще бъдем по-съпричастни и всеки един от нас ще иска и ще отстоява ценностите и принципите на силна и обединена Европа", каза Цветанов.

Той подчерта, че трябва да говорим за икономика, икономически растеж и възможностите, които бюджетът на държавата дава, за да можем да увеличаваме доходите във всяка една сфера. "Основният акцент в сегашния управленски мандат е образованието. За 2018 г. 300 млн. лв. са парите, които ще отидат за по-високи доходи за учителите. А общо увеличеният бюджет за сферата на образованието във всичките 27 години за първи път за тази финансова година ще бъдат осигурени общо 500 млн. повече", коментира Цветанов.

Той каза още, че българските полицаи понасят огромна отговорност в последно време, особено с българското европредседателство. Именно заради това оправда отпускането на допълнителни 100 млн. лв. към бюджета на МВР след протестите на полицаите.

Цветанов коментира и казуса с Национален парк "Пирин" и заяви, че категорично на Банско ще се строи само втори кабинков лифт. "Трябва да гарантираме и това е поет ангажимент от премиера, действително трябва да бъде ясно за всички и тук трябва да се направят съответните допълнения, за да спрем всяка спекулация, че в Банско ще се строят хотели или ще има жилищни сгради.

Това, което е заявено и е казано, че ние трябва да осигурим възможността за втори кабинков лифт с необходимата техническа инфраструктура, за да се поддържат тези съоръжения и нищо повече. И това е ангажимент, който смятам, че трябва да се спре с това спекулиране и когато говорим за протести и председателство, ние трябва като българи да направим всичко възможно не само Европа да оценява политиците в България, МС, народните представители в парламентарното измерение, трябва да се консолидираме и да постигнем основните си цели", каза Цветанов.