В кухнята на соца

Предаване: Панорама, 21.11.2014

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гост в "Панорама" беше журналистът Албена Шкодрова. Тя разказа за своята книга "Соц гурме". Тя разказа, че с тази книга тя се опитва да се върне в периода и да разбере как идеологията и структурата на икономиката върху това, което българите са яли, по какъв начин несъвършенствата на режима са били причина за това, което сме преживяли. Тя определи кухнята на социализма като спартанска. Това е последният период, в който българите ядат прединдустриална храна, но това не е цел на комунистическия режим. Той прави всички възможно да индустриализира храната и това много ясно личи в архивите през всичките десетилетия. Шкодрова каза, че през десетилетията има много примири за това как различни типове заместители на автентичните продукти се появяват всеки път, когато това е било възможно.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад