Гост в "Панорама" беше журналистът Албена Шкодрова. Тя разказа за своята книга "Соц гурме". Тя разказа, че с тази книга тя се опитва да се върне в периода и да разбере как идеологията и структурата на икономиката върху това, което българите са яли, по какъв начин несъвършенствата на режима са били причина за това, което сме преживяли. Тя определи кухнята на социализма като спартанска. Това е последният период, в който българите ядат прединдустриална храна, но това не е цел на комунистическия режим. Той прави всички възможно да индустриализира храната и това много ясно личи в архивите през всичките десетилетия. Шкодрова каза, че през десетилетията има много примири за това как различни типове заместители на автентичните продукти се появяват всеки път, когато това е било възможно.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News