В рубриката "Гласове от ефира" – коментар на журналистката Йовка Йовчева

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В  "Още от деня" : Интригите на политическия терен се множат през тези дни, което за мен е ясен знак, че наближават избори, каза Йовка Йовчева. В рубриката "Гласове от ефира" журналистът от Дарик радио коментира събитията от деня.

Онова, което става на терена на старата и нова десница, в опит там да се ситуират реформаторите, не е никак обнадеждаващо и смятам, че този сигнал, който дойде през почивните дни от страна на ДСБ за изключването на Синьо единство от разговорите и подписването на това споразумение за Реформаторския блок е един такъв знак, който остава горчив вкус у всички избиратели на старата десница, каза Йовчева.

Онова, което лично аз се боя, че се случва е поредното доказателство в очите не само на изкушените и дясно мислещите хора в България, че за пореден път много хора се карат за постове и власт, която изглежда твърде далеч, допълни тя.

Мнозина напомнят, че ГЕРБ е партия на властта и тя може да вирее дълго, така коментират и анализаторите, във властта. Бойко Борисов си дава ясна сметка, че има нужда от съюзници и не случайно тъкмо в това интервю /интервюто на Бойко Борисов в Панорама – бел. ред./ той няколко пъти даде този знак към реформаторите, харесваме се, не се харесваме, ние сме обречени да бъдем заедно като вид алтернатива. Може би и това отношение към ГЕРБ е една от разделителните линии, които трябва да бъдат преодолени, за да има единство в Реформаторския блок, обясни Йовчева.

Не за първи път Бойко Борисов дава оценка на Ахмед Доган като най-добрия политик на прехода. Всъщност отношенията и публичните реплики между тях двамата са може би на двата полюса в оценките, които са си давали взаимно през годините. Може би последният път, в който той коментира качествата на Доган като политик, беше през есента, когато той каза – политик от ранга на Доган едва ли е направил номинацията на Делян Пеевски за председател на ДАНС, коментира още журналистката.

Цялото предаване можете да видите ТУК.