Възможен ли е тандем вдясно между гербери и реформатори? Позицията на Радан Кънев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние променихме позицията по отношение на актуализацията на бюджета, защото числата ни убедиха. Бяхме категорично против досега заради аргументите, с които тя беше внесена в парламента – заради желанието на някой политически лидер. Това заяви говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев в предаването „Още от деня” на БНТ.

Най-лошото е, че досега българските граждани не са видели истинските цифри, продължи той. Има ясни данни, че кабинетът Орешарски не може да си събере заложените приходи. Бюджетът е обещание, което Орешарски и компания не можаха да изпълнят.

По време на консултациите при президента лидерът на ДПС Лютви Местан каза, че дотук кабинетът Орешарски е събрал 200 млн. лева повече, отколкото по същото време на миналата година, но е заложено 1,4 млрд. лева повече.

Тези хора изпукаха половин милиард по някакви приятелски проекти в Програмата за развитието на регионите и аз смятам, че 75% от тази сума не е похарчена още. Тя може да се върне в държавния бюджет при актуализацията, подчерта Кънев, застъпвайки тезата, изразена от Меглена Кунева на консултациите при президента.

Ние носим огромната отговорност да не може чрез ГЕРБ или БСП ДПС отново да влезе във властта, подчерта Кънев в отговор на въпрос защо Реформаторският блок се плаши от коалиция с ГЕРБ.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад